Naisten 15-maajoukkue

/Naisten 15-maajoukkue
Naisten 15-maajoukkue 2017-08-25T09:11:55+00:00

Naisten 15- rugbymaajoukkue aloittaa toimintansa uudelleen kolmen vuoden tauon jälkeen kesällä 2017. Pelaajien valinta maajoukkueen valmennusryhmään aloitetaan pelaajien tarkkailulla Naisten SM-sarjan peleissä 2017 ja 29-30.7. Eerikkälän urheiluopistolla maajoukkueen avoimella leirillä. Valmennusryhmään valitut pelaajat harjoittelevat syksyllä 7-8.10. järjestettävällä leirillä, josta valitaan edustusjoukkue 21.10. pelattavaan ystävyysotteluun.

Maajoukkueen kausi 2017 ja toiminta pidemmällä tähtäimellä on osa Suomen rugbyliiton suunnitelmaa, joka tähtää Naisten 15-rugbyn urheilullisen tason kohottamiseen Suomessa ja menestykseen arvokisoissa. Maajoukkueen tämän hetkinen tavoite on kehittää toimintaansa Euroopan kärki maiden saavuttamiseksi ja tason säilyttäminen Euroopan neljäntoista parhaan joukossa.

Euroopan kattojärjestöllä on tavoitteenaan laajentaa Euroopan mestaruuskisoja vuodelle 2020, niin että Suomi on myös Euroopan kärkimaiden mukana. Neljän vuoden välein järjestettävät Euroopan mestaruuskisat ovat myös karsintakilpailut seuraavan vuoden Naisten rugbyn MM-kisoihin.   

Maajoukkuetoiminnan päävalmentajana toimii Henri Tyrväinen ja apuvalmentajina Drew Warwick-Smith, Joonas Lahtinen ja Antti Partanen, joukkueen manageri on Sini Hakkarainen ja fysioterapeuttina Riikka Nortia .

Lisätietoa 15-maajoukkuetoiminnasta Sinin Hakkarainen: tmwomenvxs(@)rugbyfi

This post is also available in: englanti