Naisten 7-maajoukkue

/Naisten 7-maajoukkue
Naisten 7-maajoukkue2017-06-30T15:53:01+00:00

7-rugby oli yksi uusista vuoden 2016 olympialaisiin lisätyistä lajeista. Suomi on nauttinut hienosta menestyksestä Euroopassa viime vuosina, ja olympialaisiin selviytyminen onkin pitkän aikavälin tavoitteena. Suomen naisten 7-rugbymaajoukkue aloitti uuden kehityssyklin vuonna 2017  nimittämällä uudet taustahenkilöstöt ja tavoitteet. Päävalmentajana toimii Richard ”Bam” Hennessy, apuvalmentajana Mikko Aalto ja fysioterapeuttina Marika Nieminen.

Maajoukkueen harjoittelurinki valitaan syksyisin valintaleirien ja kotimaisen 7-rugbysarjan esitysten perusteella. Kotimainen sarja on kasvanut ja kukoistanut kilpailukoordinaattori Miina Porkan asiantuntevan ohjauksen alaisena. Harjoitusrinkiin valitut pelaajat harjoittelevat talven läpi Eerikkilän urheiluopistolla ennen keväällä ja kesällä Euroopassa pelattavia harjoitusturnauksia. Joukkue kilpailee tällä hetkellä Euroopan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla, Rugby Europe Trophyssa

2017 harjoitusrinki

Ulla Tuomainen

Jonna Ritala

Sofia Ukkonen

Anna Soiluva

Milla Ryhtä

Kati Miettinen

Heidi Koskinen

Oona Tolppanen

Emmi Ovaskainen

Kaisla Parkkinen

Laura Kultala

Heidi Tuomisto

Ida Herrgård

Lilli Tikkanen

Miina Porkka

Mira Saarikoski

Sanna-Kaisa Lintu

Riikka Nurminen

Eeva Pohjanheimo

Ifeoma Kulmala

Lisätietoa  joukkueesta voi kysyä joukkueenjohtajalta sähköpostilla osoitteesta tmwomen7(a)rugby.fi

Historia

Kolme vuotta kestäneen Rion olympikarsintoihin johtaneen vaiheen aikana joukkue täytti ja ylitti itselleen asettamat tavoitteet. 2013 vuoden joukkue voitti Bratislavassa pidetyn B-divisioonan turnauksen varmistaen näin nousun A-divisioonaan. 2014 joukkue pärjäsi hienosti A-divisioonassa sijoittuen 6. sijalle. 2015 oli aika harpata eteenpäin ja ylittää kaikki tavoitteet -tuolloin Kaunasissa järjestetystä turnauksesta kotiintuomisina oli 2. sija ja nousu Euroopan top 12 -sarjaan vuodelle 2016. Tuolla 2016 vuoden suorituksella joukkue myös varmisti paikkansa Euroopan olympiakarsintaturnaukseen Lisboniin.

This post is also available in: englanti