Naisten 7’s maajoukkue Romanian EM-turnaukseen

//Naisten 7’s maajoukkue Romanian EM-turnaukseen

Naisten 7’s maajoukkue Romanian EM-turnaukseen

Suomen naisten 7’s maajoukkue pelaa tulevana viikonloppuna (16–17.7) Bukarestissa, Romaniassa, Euroopan mestaruudesta Euroopan 11 muun huippumaan joukossa. Suomen joukkue on selvittänyt tiensä viimeisen neljän vuoden aikana Euroopan johtavien 7’s rugbymaiden joukkoon ja tulevan viikonlopun turnaus on näytönpaikka nuorelle Suomen joukkueelle.

Viime viikonlopun viimeistelyleiri loi uskoa joukkueen mahdollisuuksiin. Päävalmentaja Lauri Ylösen mukaan halutut harjoitukset saatiin tehtyä hyvällä sykkeellä ja joukkueen motivaatio ja henki on korkealla. Kapteeni Minna Raatikka ei malta odottaa kentälle pääsyä. Raatikan mukaan joukkueen tavoitteena on kehittyä ja oppia turnauksen aikana, nauttia pelaamisesta kansainvälisillä kentillä ja sitä kautta saavuttaa Top 10- sijoitus.

Suomen kanssa samassa lohkossa (B) pelaavat Hollanti, Ranska, Venäjä, Portugali ja Moldova. A-lohkossa mittelevät Espanja, Italia, Englanti, Saksa, Ruotsi ja Romania. Molemmista lohkoista löytyy pitkän linjan kokeneita rugbymaita, kuten Ranska, Espanja ja Englanti, mutta myös vielä kehittyviä joukkueita, joita Suomen naiset lähtevät haastamaan. Viime vuonna Euroopan mestaruus meni Espanjalle. Suomen otteluaikataulu ohessa:

16.7

Suomi-Venäjä

Suomi-Portugali

Suomi-Moldova

Suomi- Ranska

17.7

Suomi-Hollanti

Sijoitusottelu

7’s rugby on rugbyn uudempi ja vauhdikkaampi muoto. Kentällä on kerrallaan seitsemän pelaajaa per joukkue. Laji sopii hyvin urheilullisille ja nopeille suomalaisnaisille. 7’s rugbya tullaan pelaamaan myös olympianurmilla vuoden 2016 Rion olympialaisissa.

Kapteeni Minna Raatikka vauhdissa.

Suomen joukkue Romaniassa:

Emmi Laine
Heta Lampinen
Karoliina Levy
Niina Kärkäs
Kati Miettinen
Anna Soiluva
Minna Raatikka
Virpi Sironen
Rea Siikavirta
Juuli Suominen
 
Varalla:
Satu Raudasoja
Noora Plattonen

This post is also available in: englanti

By |2017-01-25T00:35:50+00:00July 13th, 2011|News @fi|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

three × one =