Rugbyliitto

/Rugbyliitto
Rugbyliitto 2017-01-25T00:35:43+00:00
srl-organisational-chart-2016

S uomen Rugbyliitto on rugbyn kattojärjestö Suomessa ja edustaa Suomea kansainvälisessä kattojärjestössä World Rugby sekä Euroopan kattojärjestö Rugby Europe:ssa, Suomen Olympiakomitea ja VALO

Suomen Rugbyliitto on perustettu 1968 ja sen jäseniä ovat suomalaiset rugbyseurat.
Rugbya pelataan yli 100 maassa. World Rugby:n kansallisia jäsenliittoja on 100 ja alueellisia jäsenliittoja 17. (Lähde: World Rugby).

Suomen Rugbyliittoon kuuluu 17 aktiivista jäsenseuraa, joilla on yhteensä 26 eri joukkuetta.

Suomen Rugbyliitto ei saa tällä hetkellä valtionavustusta, sillä lajimme on vielä Suomessa tähän liian pieni sekä harrastajamäärältään että seurojen lukumäärältä. Tämä tarkoittaa myös sitä, että kaikki liiton työ tehdään vapaaehtoistyönä ja aktiivisten henkilöiden omalla vapaa-ajalla. Vuosibudjetti on hyvin rajallinen. Suurin osa rahasta tulee kansainväliseltä rugbyliitolta World Rugbyltä, seuraavaksi suurin osa rugbyseuroilta jäsen- ja kilpailumaksujen muodossa ja kolmanneksi sponsoreilta. Rahaa käytetään rugbyn kehittämiseen Suomessa, eli koulutukseen, kilpailutoimintaan, valmennukseen, hallinnollisiin kustannuksiin ja matka-avustuksiin.

Kiinnostus lajiin on kasvanut viime vuosina ja harrastajamäärät ovat nousussa. Laji kaipaa jatkuvasti uusia innokkaita harrastajia kaikista ikäluokista pelaajiksi, valmentajiksi ja tuomareiksi. Rugbyliitossa uskotaan vakaasti lajin hyvään tulevaisuuteen Suomessa, jossa pidetään joukkueurheilusta ja kontaktilajeista.

Lataa Aloittelijan Opas

This post is also available in: englanti