Suomen 7’s naisille niukka tappio Romanian EM-turnauksessa

//Suomen 7’s naisille niukka tappio Romanian EM-turnauksessa

Suomen 7’s naisille niukka tappio Romanian EM-turnauksessa

Suomen naisten 7’s rugbymaajoukkue pelasi menneenä viikonloppuna (16- 17.7) Euroopan mestaruudesta 11 muun Euroopan huippumaan joukossa Bukarestissa, Romaniassa. Suomella oli mahdollisuus voittoon Moldovaa vastaan, mutta onni oli tällä kertaa moldovalaisten puolella ja tuloksena niukka 10- 19 tappio. Kokeneemmat rugbymaat, kuten Suomen kanssa samassa lohkossa pelanneet Venäjä, Hollanti ja Ranska, menivät sen sijaan menojaan. Sijoitusotteluissa vastaan astelivat isäntämaa Romania sekä naapurimaa Ruotsi. Suomi onnistui molemmissa otteluissa pisteiden teossa, mutta se ei vielä riittänyt voittoon. Suomen oli tyytyminen turnauksen viimeiseen eli 12. sijaan. Koko turnauksen ja Euroopan mestaruuden vei nimiinsä Englanti.

Kapteeni Minna Raatikan mukaan kyseessä oli yksi hänen uransa rankimmista 7’s turnauksista. Muutamat harmilliset loukkaantumiset sekä sitkeä mahatauti verottivat joukkueen voimia. Tulostavoitteena ollut sijoittuminen Top 10:iin jäi saavuttamatta, mutta pelaajat oppivat turnauksen aikana paljon. Raatikka vakuuttaa, että joukkue jatkaa hymyssä suin eteenpäin.

Suurimmat erot Suomen ja kärkimaiden välillä ovat liikkumisessa sekä pallollisena että pallottomana pelaajana. Päävalmentaja Lauri Ylönen painottaa, että Suomen joukkue tarvitsee vielä paljon lisää kokemusta aggressiivisesta ja kovatempoisesta rugbypelistä. Turnaus toimi kuitenkin hyvänä tasomittarina Suomen joukkueelle ja antoi suuntaviivoja jatkoa varten.

Suomen otteluiden tulokset:

16.7

Suomi-Venäjä 0-41

Suomi-Portugali 0-27

Suomi-Moldova 10-19

Suomi- Ranska 7-43

17.7

Suomi-Hollanti 0-34

Sijoitusottelut

Suomi-Ruotsi 5-24

Suomi- Romania 10-40

Suomen joukkue Romaniassa (ylhäältä vasemmalta alkaen): Henri Tyrväinen (joukkueenjohtaja), Anna Soiluva, Minna Raatikka (kapteeni), Rea Siikavirta, Niina Kärkäs, Virpi Sironen, Jani Parkkinen (fysio), Juuli Suominen, Emmi Laine, Heta Lampinen, Karoliina Levy, Kati Miettinen ja Lauri Ylönen (päävalmentaja).

This post is also available in: englanti

By |2017-01-25T00:35:49+00:00July 19th, 2011|News @fi|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

16 + eighteen =