Kausi 2015

Vaihtoehto linkki 2015 kaudelle pelit ja tulokset
Click here

Kausi 2014

Vaihtoehto linkki 2014 kaudelle pelit ja tulokset
Klikka tästä

Kausi 2013

Muut linkit 2013 kaudelle pelit ja tulokset;

Paina tästä

Kausi 2012

Muut linkit 2012 kaudelle pelit ja tulokset;

Paina tästä

Kausi 2011

Muut linkit 2011 kaudelle pelit ja tulokset;

Paina tästä

Kausi 2011

Ottelut & Tulokset (koko sarjat)

Kausi 2010

Miesten Suomen mestari: Helsinki Warriors
Naisten Suomen mestari: Jyväskylä Rugby Club Ladies
Miesten Suomen Cupin voittaja: Vaasa Wolves

Sivun vasemmassa laidassa olevista linkeistä voit tarkastella sarjatilanteita, tuloksia ja otteluohjelmia.
Miehet

Miehillä on kaksi Suomen Rugbyliiton (SRL) hyväksymää sarjaa: SM-sarja ja Suomen Cup. Nämä kaksi sarjaa ovat toisistaan erillisiä, joten kilpailevat joukkueita ei poisteta eikä nosteta kumpaakaan suuntaan.

SM-sarja on ylin sarjataso. Jokainen joukkue pelaa kahdesti jokaista joukkuetta vastaan, kerran kotipelinä, kerran vieraspelinä. Kauden voittaja etenee automaattisesti SM-finaaliin, ja toiseksi ja kolmanneksi sijoittautuvat joukkueet pelaavat semifinaalin, jonka finaalipelin seura järjestää.

Suomen Cup tähtää pelin kehittämiseen. Itse ottelut jaetaan kahteen divisioonaan: Pohjoinen Suomen Cup, joka perustuu koti- ja vieraspeleille sekä Eteläinen Suomen Cup, joka toimii turnausperiaatteella. Kauden päätteeksi divisioonien voittajat ja siitä seuraavat etenevät semifinaaleihin, jotka divisioonan johtava seura järjestää (jokainen divisioonan voittaja pelaa toisen divisioonan kakkosta vastaan). Näiden kahden semifinaalin voittajat etenevät Suomen Cupin finaaliin. Pohjoinen divisioona pelaa omassa sarjassaan.
Naiset

Naisten rugby jakautuu kahteen osa-alueeseen: Naisten 7’s ja Naisten SM-sarja. Nämä molemmat käydään osittain samaan aikaan, 7-pelien ollessa alkukaudesta ja 15-pelien painottuessa loppukauteen. Naisten 7’s järjestetään turnausmuotoisena, jolloin paras joukkue vie tittelin, kun taas 15-mestaruudesta taistellaan koti- ja vieraspelimuotoisena. Kauden päätteeksi parhaat joukkueet pelaavat Suomen mestaruudesta finaalissa ja kolmanneksi ja neljänneksi sijoittuvat pelaavat playoffit.
Nuoret

Nuorten rugby on Suomessa kasvussa, mutta harrastajamäärät ovat vielä varsin pieniä. Tämän vuoksi on ainoastaan yksi sarja, jossa pelaajien ikä vaihtelee 15-18 vuoden välillä. Nuorten mestaruudesta pelataan turnausmuotoisena ja joukkueiden sijoitus määräytyy turnausten mukaan. Kauden päätteeksi parhaiten sijoittuneet joukkueet ottelevat Nuorten mestaruusfinaalissa.

This post is also available in: englanti